Vålerenga FK

Dette er uten tvil blant de aller største ikonene vi har i norsk fotball. Vålerenga Fotball regnes av mange for å være østkanten arbeiderklasses klubb fremfor noen, og det er denne store folkelige oppslutningen som har gitt klubben sin status i idrettsverden.

I 2014 kom Vålerenga på en sjetteplass, noe som i utgangspunktet ikke skal være godt nok for Oslo sin største fotballklubb. Derfor satser både spillere og supportere alt inn mot sesongen 2015, og med seier 3-1 i åpningskampen mot drammenserne i Strømsgodset som vant Tippeligaen i 2013 så er det mye som tyder på at dette kan bli en god sesong. Når vi har sett en ganske så brukbar oppkjøring i treningskampene forut for sesongen ser det ut til at mange har grunn til å være optimistiske.

Tradisjonelt har Vålerenga sin hovedmotstander vært Lyn, som de siste årene har slitt langt nede i divisjonssystemet etter en konkurs i 2010. Nå ser det imidlertid ut til at ting er i ferd med å endre seg til det bedre for de røde også. Uansett hvilken av de to Osloklubbene som ligger akkurat ditt hjerte nærmest så må det vel innrømmes at savnet av disse lokaloppgjørene merkes. Det er noe eget med en skikkelig bydelsrivalisering i Oslo.

Bookmark the permalink.