John Arne Riise

John Arne Riise ble født i Molde i 1980. Han spiller for den engelske fotballklubben Fulham, og har også spilt på det norske landslaget. Hen er den som har spilt flest kamper for det norske herrelandslaget.

Han startet seniorkarrieren i Aalesund FK, og debuterte for laget allerede som sekstenåring. Sommeren 1998 dro han til den franske proffklubben Monaco. Flere eksperter advarte ham mot dette, men dette ble starten på en av Norges mest suksessfulle proffkarrierer. Riise etablerte seg på A-laget allerede den første sesongen, og fikk et godt rykte som en hardtarbeidende spiller. Han ble ligamester med Monaco sesongen 1999/00 og vant den franske supercupen med dem sesongen 2000/01.

Sommeren 2001 ble han kjøpt av Liverpool, og skåret hele 10 mål for dem den første sesongen. I 2008 signerte han for den italienske klubben Roma, og i 2011 ble det annonsert at han hadde skrevet under en treårskontrakt med Fulham FC. Der ble han lagkamerat med broren Bjørn Helge Riise. I tillegg har han spilt på det norske landslaget i mange år. Han debuterte for landslaget i januar 2000. I 2012 slo han den tidligere rekorden for antall landslagskamper. I 2013 annonserte han at han trakk seg fra landslaget, for å kunne forlenge klubbkarrieren med 4-5 år.

Spillselskapet Betsson og John Arne Riise annonserte i fjor at de inngikk et samarbeid for at fotballproffen skulle agere som pokerambassadør for Betsson. Riise spiller poker selv, men vil ikke uttale seg om egne ferdigheter. Han håper at det snart skal bli tillatt å spille poker også i Norge, slik at framtidige NM-arrangementer kan holdes her i landet.

Dersom man vil begynne å trene poker, er PokerStars en bra side å starte på. John Arne Riise spiller også hovedsakelig poker på nettet. Da kan han tilpasse spillingen etter kampskjemaet. Men han liker best liveturneringer, der han kan se motstanderne og lese dem. Hvis du begynner å spille poker på nettet, kan det hende du møter ham der.

Bookmark the permalink.